С удоволствие Ви съобщаваме, че Аспазия-92 ООД изпълнява проект „Зелен Склад“ с финансовата подкрепа на Norway Grants.

Проектът „Зелен Склад“ включва обзавеждането на новопостроеният ни склад с иновативна стелажна система, която се обслужва от полу-автоматични машини, наречени совалки. Стелажните системи от този тип имат много висок коефициент на запълване и със завършването на проекта, нашето складовото пространство ще се увеличи неколкократно. Разширеното складово пространство ще ни позволи да удължим производствата на всеки продукт, намалявайки броя на смените от един продукт на друг. Тъй като по време на тези смени се използва електрическа енергия без да се произвежда продукция, то тяхното намаляване ще доведе до значителни спестявания на електроенергия и редуциране на производствените емисии.

В допълнение на стелажната система, проектът „Зелен Склад“ включва оборудването на склада с нова подемна техника от последно поколение, под формата на рийч трък и палетна количка. Тяхната високата скорост на движение и ултрапрецизното им управление ще направят работата на складовия ни екип по-приятна и ще доведат до допълнително увеличение на ефективността на склада.

Финансовата подкрепа на Norway Grants ще бъде на стойност 110 000 евро, което представлява 30% от цялостната стойност на проекта. Благодарни сме на Norway Grants за тази подкрепа!